Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2009 10:57 - Новата религия - време да се събудим!
Автор: val Категория: Други   
Прочетен: 3743 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 24.05.2009 10:59


От много време исках да напиша нещо около преживяванията ни по отглеждането на един малък човек, но така и не ми остана време. Сега обаче, смятам, че това е много по-важно, затова ще си позволя да ви занимавам с една плашеща статистика. Дано разбирате английски, че нямам особено време да предложа някакъв превод.

И тъй, нека се събудим, защото ми се струва, че наближава времето, в което ще видим "мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на святото място (който чете, нека разбира)". Повече може да си прочетете в Даниил 11
и 12 глава, Марк 13 глава и Матей 24глава.

Днес все повече духовни лидери от различни християнски деноминации прокламират една кривопредставена толерантност към останалите религии, поради което един човек, който не е опознал достатъчно Господ Исус Христос и Неговото учение би могъл да се заблуди и отклони, дори да си помисли, че всъщност пътят към Бога не е само един.

Нека се събудим и бъдем по-дързостни от вяскога, защото живеем в последните дни!




Тагове:   статистика,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. cocolina - Здравей
24.05.2009 11:19
Търсих доста в блогрола ти за да видя коя точно църква визираш и си последовател-накрая успях да видя че става въпрос за евангелската църква. Аз лично съм православна християнка но много уважавам вас и последователите ви, смятам че Бог е един и много са пътищата по които стигаме до него. Това което ми направи впечатление в постинга ти е обаче че трябва да преборим исляма - с повече родени деца и тн бил. Не мислиш ли че няма смисъл от противопоставяне - нали Бог е един и имената му са много. Това че те имат повече деца..ами да имаме и ние!
Поздрави и честит празник!
цитирай
2. val - Здравей cocolina!
24.05.2009 14:03
Ти повдигаш няколко въпроса. Нека започна с това, че аз нямам нищо против различните клонове на християнството. Аз приемам както православните, така и евангелските и католическите представители, защото всички изповядваме един Господ и Спасител на света - Господ Исус Христос. Но това, което казваш, че Бог е един, но много са пътищата, по които стигаме до него не е библейско. Точно това имах предвид с предпоследният си абзац - много хора не познават христовото учение задълбочено и поради тази причина биха могли да се заблудят. Господ Исус сам казва: "Аз съм пътЯТ, истинаТА и животЪТ. Никой не дохожда при Отца освен чрез Мене" Няма друг път, по който може да се стигне до Единственият Създател на вселената и човека, освен чрез приемането на жертвата на Господ Исус Христос, като жертва за твоите собствени грехове, чрез признаването, че Той е Божият Син, заченат непорочно и умрял без грях, за да изкупи и заплати за нашите грехове.

Да, Бог има много и различни имена в Библията, чрез които се представя Неговият характер и Неговата същност, но НЕ, Той няма много имена на различни богове и Аллах не е едно от тях.

А за децата - ами в Битие една от първоначалните заповеди, която Бог дава на човеците е да се плодят и множът - ние сме задължени да се размножаваме, а не да имаме по едно или дори по две деца, защото това не е размножаване. Длъжни сме по Библейските изисквания да учим децата си да познават Отца, Сина и Святия Дух и да вършат Божията воля в живота си, да следват единствения и истински Бог.

Кажи ми, ако пътищата за достигането на Бог бяха много и различни защо Исус ще кара учениците си да ходят по света и да споделят благата вест за неговото раждане, живот, смърт и възкресение? В такъв случай жертвата на Христос на кръста се обезсмисля.

Поздрави и на теб, и приятен празник! Кирил и Методий са написали славянската азбука, за да могат да преведът Библията - не е ли интересен този факт?!
цитирай
3. jordankaa - Благодаря ти, че сподели. Радвам ...
27.05.2009 14:13
Благодаря ти, че сподели. Радвам се, че все повече хора осъзнават тези тенденции, като България също не прави изключение, въпреки че не е спомената в статистиката. На практика обаче освен да бдим и да се молим, както ни съветва Спасителя, не виждам какво друго можем да направим, може би да имаме повече деца, за да се увеличават християните по света :)

Това, което е записано в Библията, че ще се случи, ще се случи и е добре да се оглеждаме и да виждаме промените. Въпреки че Господният ден ще дойде като крадец, Исус ни дава белези, по които да разпознаваме времената.

Разрешаваш ли да поместя клипчето и в моя блог с цел разпространение?

Бог да ви пази.
цитирай
4. ikra - Анархията и враждата не са "ценности" на религията! Според мен проблема не е във вярващите хора, а в останалите, които насаждат омраза и интриги, за д
04.10.2009 18:07
Но и да бихте страдали за правда, блажени сте; а от страх пред тях се не бойте, нито се смущавайте. (1 Петър 3:14)

Милост и истина да те не оставят: обвържи с тях шията си, напиши ги върху скрижалите на сърцето си, - и ще намериш милост и благоволение в очите на Бога и на човеците. (Притчи, 3:3-4)

Омразата подига раздори, а любовта покрива всички грехове. (Притчи, 10:12)

Това ви заповядвам: да любите един другиго. (Йоан, 15:17)

А любовта се състои в това, да постъпваме по Неговите заповеди. Тази е заповедта, която сте чули отначало, за да постъпвате по нея. (2 Йоан, 1:6)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: val
Категория: Други
Прочетен: 533367
Постинги: 88
Коментари: 429
Гласове: 2536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031