Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2010 09:46 - Здравейте приятели!
Автор: val Категория: Други   
Прочетен: 2977 Коментари: 0 Гласове:
0



Здравейте приятели!
Радвам се изключително много, че през всичкото това време, в което не съм се появявала сте ме посещавали. Надявам се всеки да е намерил по нещо интересно и хубаво за четене.

Сега да споделя нещо лично - освен, че детето ми вече е доста голямо и скоро може да започне да ходи на детска ясла, аз се занимавам с куп неща. Но от почти месец започнах да чета една интересна книга. Иска ми се всеки ден да споделям онова, което съм прочела - защото и идеята на книгата е за безплатно и свободно разпространение. Така че ... ето първата тема за размисъл:

Йосиф - един мъж в Божията ръка

Призован за възвишени дела! /Римляни 8:29,30/

През първите няколко месеца на тази година ще спрем вниманието си на Йосиф, сина на Яков, чийто живот съдържа някои важни препратки и сравнения с Господ Исус Христос. Неговият живот, освен всичко друго, ни разкрива и по какъв чудесен начин Бог води Своите Си, колко велики и божествено възвишени са намеренията Му и колко величава е целта, която е избрал за тях.
Бих желал да започна моите разсъждения с горепосочения стих от Послание към Римляните. Точно там се разкрива Божествената тайна, която се проявява на всяка крачка в живота на Йосиф. Тази тайна ще стане реалност и за нас, ако подобно на Йосиф от все сърце поверим живота си в ръцете на Бог, ако Го оставим да действа, без да Му се месим и ако наистина Му се доверим.
Както с Йосиф, така и с нас, Бог си е поставил една извънредно висока цел - ние сме предопределени да бъдем съобразни с образа на Сина Му! Това е по-голямо и по-велико от всичко друго, което човек може да намери тук, на земята. С това призвание Отец ни отрежда в Небето място точно до Възлюбения Си Син - ние би трябвало да бъдем като Него и да гледаме Бог лице в лице. Да, Бог иска да подели с нас цялото Си богатство и Слава.Нека Святият Дух да вложи в душите ни това наше възвишено призвание така, че то да ни просветли, за да разберем какво ни е отредил Бог Отец чрез Исус Христос - Своя Възлюбен Син. Бог е приготвил за всички, които Го обичат и Го следват от все сърце, много повече, отколкото е придобил Йосиф тук, на земята, а той се е радвал наистина на високо признание и е бил облечен с голяма власт. Затова не се оставяй да бъдеш заслепяван от суетата на този свят и от илюзорните земни наслади. ОТправи взор и извиси сърцето си високо към своето небесно призвание! Не отделяй очи от него! Никога повече не го изгубвай от погледа си, защото човешко око не е видяло и човешко ухо не е чуло онова, което е приготвил Бог за тези, които Го любят.
Бог направи презряния от братята си Йосиф, продаден от тях като роб, попаднал и в затвора, втори по сан и владетел в Египет. Бог извърши онова, което самият Йосиф сигурно не е смятал за възможно. Затова и ти безрезервно предай живота си в ръцете на Бог! ТОй има планове за теб, много по-големи, отколкото ти можеш да си представиш, защото колкото високо отстои небето от земята, толкова по-високи са и Божиите мисли и пътища от нашите!

Надявам се текстът да ви насърчи и укрепи, както подейства на мен!

Из "Вочакване на Господа. Пътеводител с молитва "Мараната"" от Паул-Герхард Минк

Весели и незабравими празници на всички!


Тагове:   Йосиф,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: val
Категория: Други
Прочетен: 535279
Постинги: 88
Коментари: 429
Гласове: 2536
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930