Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2011 11:28 - Йосиф, тоест дано Господ прибави!
Автор: val Категория: Други   
Прочетен: 5556 Коментари: 0 Гласове:
0



        Историята с Йосиф всъщност започва преди раждането му. И при нас не е по-различно. Псалмистът е изразил това по един прекрасен начин, казвайки: "Защото Ти си образувал чреслата ми, обвил си ме в утробата на майка ми ... Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; и в Твоята книга бяха записани всичките ми определени дни, докато още не съществуваше ни един от тях." (Псалом 139:13;16)
      
Йосиф бе дългоочакваното мъжко потомство. Дълго време Рахил е бездетна. Ето че Бог промисля за нея и й подарява син, когото тя нарича Йосиф. Това име означава: "Дано (Бог) прибави". Следователно, според желанието на майка си, Йосиф не трябва да остане едно дете, защото най-съкровеното желание и особена чест за жената на тогавашното време е да роди на мъжа си много синове.
        Но какво означава това за нас? Какво значение има за нас името "Йосиф"? Едно много важно и дълбоко значение! - Бог е определил всички ни да се наричаме с името "Йосиф". Като Божии деца ние не трябва да останем сами. Напротив! След като сме получили Нов живот от Бога, трябва да започнем да го споделяме, така че той да се разраства около нас. Трябва да се спечелят и други хора и по този начин да се прибавят към изкупения с кръв Божий народ. В тази връзка нека малко по-обстойно да спрем вниманието си на Рахил. НЕйното най-съкровено желание и стремеж е да дари на мъжа си синове, но за съжаление само другите му жени се сдобиват с деца, а тя остава бездетна. "Дай ми деца! Ако ли не, ще умра!" - това е вик от дълбините на сърцето й. А след като ражда първия си син, тя иска и още, като изразява и влага този си копнеж в името на първородния.
       А как е при нас? Превърнал ли се е копнежът на Рахил в наш сърдечен вик? Би ли могъл Бог да вложи в нас Своето желание за спасение на още много хора или виждаме в Него единствено и само изпълнителя на нашите човешки желания? Ако си спасен, ти също ще имаш желание да спасяваш! Бог не те е новородил, за да живееш само за себе си, а да Му принасяш плод. Не бива да оставаш сам. Бог иска от теб да произлезе един нов духовен род. Трябва да се превърнеш в носител на благословение, в един Божий инструмент, чрез който Той ще умножава изкупените с Кръвта на Исус, като извежда хора от тъмнината и ги въвежда в прекрасната Си Светлина. Викът на Рахил трябва да стане и наш сърдечен зов. А Бог ще възнагради със Своя благослов всяко горящо сърце!
       Господи, възроди духовния ЙОСИФ у всеки един от нас!

по Битие 30:22-24

Из "В очакване на Господа"


Тагове:   Бог,   Господ,   плод,   Йосиф,   рахил,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: val
Категория: Други
Прочетен: 533385
Постинги: 88
Коментари: 429
Гласове: 2536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031