Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2007 11:19 - Честито ни приемане в ЕС и честито увеличение на цените ...
Автор: val Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3422 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тъкмо ми свърши кафето след новогодишния купон и реших тази сутрин да отида до "Кауфланд". Не за друго, но е точно до нас. Представете си учудването ми, когато установих, че новата цена на прясното мляко не е само новогодишно увеличение, а и следевропейско увеличение.

А какво да кажем за яйцата - те също, но при тях с почти 50%. Да ни е честито на всички! А, и още да не забравя да отбележа - увеличение на цените на праха за пране и наемите на жилищата. А за единият от основните продукти в потребителската кошница - киселото мляко - то вече изчезна. Не знам какво е мнението на другите, но ...аз вече почти не си купувам "сметана", то няма смисъл.
Слава Богу, че баба ми (да е жива и здрава женицата) ме е учила у дома да си направя ... е и то честно казано не става съвсем, защото закваската е от "новото" кисело мляко - или така нареченият "йогурт".

Ех, бедничката ни страна, навремето не са платили международния патент за киселото мляко и затова пред ЕС, на конкурса за качество на киселото мляко спечелихме не ние, а ... Данон.

Извинете ме за раздразнението, но ... днес съвсем се изнервих .... от "членството ни в ЕС", защото според мен голяма част от високите цени са резултат на техните неоснователни стандарти и на спекулации.

Поздрави и .... да сме живи, дано преживеем по-леко членството!



Тагове:   увеличение,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. slavei - :))
04.01.2007 12:26
...Не се дразни, не се гневи
Мирът у себе си пази!
Така от Словото гласи
една от чудните псалми!...

И ти я знаеш коя е тя, val!
Мирен и щастлив ден ти желая!:))
цитирай
2. val - Да, благодаря ти Славей!
04.01.2007 14:19
Опитвам се да удържам, но ми е тъжно и мъчно ... Словото обаче е истинският Утешител, Божият Мир пази сърцата ни в Христос Исус!

цитирай
3. iveta73 - Бъди в мир със себе си
05.01.2007 07:51
Бъди търпелива миличка, аз поне не очаквам по-рови изненади .Ако си чела моя постинг аз също с много негативизъм съм настроена относно това влизане.Ти си млада жена и тепърва ще се сблъскваш с подобни неща.Но не се отчайвай, мисли позитивно.:))))))))))
цитирай
4. val - Благодаря, Ивета!
05.01.2007 10:26
Ами не съм се отчаяла съвсем. Да, четох твоя блог, дори коментирах.

Просто ... както казах на някои места (коментари мои) аз събирам 2 и 2 и ...знам какво чака обикновенния човек. Мъчно ми е ...

Но пък както казаха Натали и Димо, ако второто идване на Христос наближава, това може само да ни радва, защото скоро ще си починем в Неговото присъствие!

Благодаря ти за насърчението! Наистина сега трябва да се подкрепяме и ... да се насърчаваме да проявяваме Божията любов, милосърдие и състрадателност към всички хора!
цитирай
5. noy64 - Това се очакваше!
05.01.2007 12:23
За съжаление много малко неща зависят от нас обикновените хора.Не ни остава нищо друго освен да се надяваме,че плюсовете ще са много повече от минусите.
цитирай
6. val - Ами ..всъщност мисля, че всичко зависи от нас...
05.01.2007 12:37
обикновените хора. Ние избираме или не управляващи, ние влияем на хората около себе си. Имаше една хубава история за това как можеш да промениш целия свят - като първо започнеш промяната от себе си и я отстояваш... и не бъдеш част от "стадото", а дръзнеш да бъдеш различното, уникалното малцинство!
цитирай
7. noy64 - Това се очакваше!
05.01.2007 12:49
За съжаление много малко неща зависят от нас обикновените хора.Не ни остава нищо друго освен да се надяваме,че плюсовете ще са много повече от минусите.
цитирай
8. iveta73 - Не трябва да оставяме да ни тъпчат ...
05.01.2007 13:41
Не трябва да оставяме да ни тъпчат некадърни управници,защото ще бъдем като една провинция на Европа.Трябва всички както каза да се съюзим иначе горко ни.........ПоЗДРАВ
цитирай
9. анонимен - Горе главата Вале!
22.01.2007 18:01
Вале, както казва един от коментаторите: "Това се очакваще", но и да се гневиш полза няма - само натоварваш себе си. Това го решават Бай Ганьовцете горе - извинете Нашите родни политици! Те си знаят как да си придърпат чергата - друго за тях немога да кажа. Аз знам едно: Важното е да не разберем на криво "цивилизацията"! Ние сми СПОСОБЕН народ и винаги се оправяме - работим много и пием много, знаем как да обичаме! Важното е да не падаме духом - мисли позитивно. Като са вдигнали цената на млякото то е защото има много нишасте в него и ние не трябва да го консумираме, за яйцата - те съдържат много холестераол и са вредни за нас!
Много ми е черен хумора - за което се извинявам, но и аз се чувствам като Вал! Не съм много нобожен човек. Вярвам,че от някъде, някой ни гледа и се записва някъде там всичките ни дела и добри и лаши. Важното е да правим това което ни подсказва сърцето - ДОБРО! Да получаваме и да даваме любов и да знаем че някъде там има някой, който ни обича/приятел или бог/ и той ще ни подаде ръка точно когато ни е нужно!
Незнам за Вас, но на мен цялото това убединение на ЕС малко ми прилича на притчата за Витлеемската кула, хората се опитват да се изкачат все по-нагоре и да достигнат нещо недостижимо, нещо което не е необходимо да се достига - световен пазар и все повече мат.блага.
Голи се раждаме и нищо не ще занесем в гроба!
Вчера гледах филм и в него главният герои каза нещо много мъдро: Най-голямото наследство което може да остави един родител на детето си е примера на своя живот!
Вал, радвай се на хубавите неща в живота - ти скоро се сгоди, скоро ще се омъжиш и дай Боже скоро да има на кого да даваш пример!

цитирай
10. val - Благодаря ти ... анонимен!
23.01.2007 14:17
Хумурът си е ... май такъв, какъвто трябва да бъде. :)

Иначе - абсолютно вярно си разбрал/а за обединението наречено ЕС. Е, аз вярвам в нещата, написани в Библията и в Исус Христос, та затова ще кажа, че там пише точно това. В Откровение пише много неща за последните дни преди връщането на Исус Христос, и едно от нещата е точно това.

Интересен факт е, че ЕС мнооооого прилича на Вавилон, и в Библията се говори много за падането на Вавилон - мисля, че става въпрос за този, сегашният Вавилон (ЕС) .... ех, .....

Благодаря за насърчителните думи!!!

Накараха ме да се усмихвам! И наистина, дано да има на кого да давам пример, и наистина да съм човек, на когото другите биха искали да приличат - да променям живота на хората, до които се докосвам!!!

Пожелавам това на всеки човек! И на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: val
Категория: Други
Прочетен: 535169
Постинги: 88
Коментари: 429
Гласове: 2536
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930