Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 10:45 - Всичко съдейства за добро!
Автор: val Категория: Други   
Прочетен: 4833 Коментари: 0 Гласове:
2



Послание към римляните 8:28 "Но знаем, че всичко съдейства за добро на тия, които любят Бога, които са призвани според неговото намерение."

И тези ценни стихове се азкриват в жеивота на Йосиф по един особен и чудесен начин. Тук сме изправени пред една друга тайна, която десйтва в живота му. Тези слова са валидни и за нас! Въпросът е, дали ние наистина им вярваме. Ти вероятно си казваш:"Естествено, че вярвам, та нали това е Божието Слово!" Но, наистина ли вярваш? Тук не става дума за вяра, която идва от ума, а за вяра в сърцето, вяра, която се проявява реално в ежедневието ти. Колко често досега наистина си полагал живота си в Божиите ръце, молейки Го да те води! Но след това Той те повежда по пътища, които не ти харесват, Той допуска неща, които ти не можеш да приемеш като Негово действие, и така - Бог не успява да продължи плана Си, защото ти самият се изплъзваш от ръката Му. Да, такива сме хората. Смятаме, че е добро това, което ни харесва, а много често не ни се нрави онова, което е наистина нужно, за да се изпълни в живота ни Божието намерение - Неговият план.

Затова, нека се откажем от своите собствени желания и представи! Бог не съществува, за да изпълнява човешките ни прищевки. Много по-важно е, Бог да получи полагащите Му се права в живота ни и да постигне прекрасната Си цел за всеки от нас! Именно тези пътища, които не се харесват на плътта ни, често са истински необходимите, за да се изобрази в нас Исус и се извърши в живота ни Божието намерение.

Затова трябва да разберем веднъж за винаги: Нашите собствени пътища водят към разочарованието, колкото и приятни да ни изглеждат те, а Божиите - към целта, към Славата и вечните ценности, колкото и трудни да се оказват понякога. Нека не питаме повече за пътя, а дали Бог ни води по него. Защото по пътя, по който ни води Той, всичко съдесйтва за добро. Дори и онова, което крои врагът, за да ни навреди, също ще бъде превърнато от Бог в наше благословение, в наша опитност с Него и за БОжия прослава. По Божиите пътища Бог поема грижата за нас и ние никога няма да съжаляваме, че сме тръгнали с Него. Те водят със сигурност към прекрасни за нас неща!
Искаш ли още днес да приемеш това с вяра?

Из "В очакване на Господа. Пътеводител с молитва "Мараната"" от Паул-Герхард Минк


Тагове:   молитва,   Господ,   очакване,   Йосиф,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: val
Категория: Други
Прочетен: 533371
Постинги: 88
Коментари: 429
Гласове: 2536
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031