Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2007 15:55 - Честита нова 2007 година!
Автор: val Категория: Други   
Прочетен: 3600 Коментари: 9 Гласове:
0



Честита нова 2007 година на всички българи!

 

Нека си останем българи! Да сме здрави и наистина да отстояваме произхода и християнската си вяра! Да бъдем повече като Левски, Ботев и Раковски!

 

Да не се предаваме, защото доста ще трябва да затегнем коланите, сега след като ни вкараха насила в ЕС. Господ да ни е на помощ. Това вкарване може и наистина да ни приближи до Бога ... да го потърсим и Той да ни помага!

Интересното е, че всички хора са напълно недоволни и несъгласни с членството ни в прословутата институция, но уви, нашите избранници ни вкараха - щем, нещем!

 

Бъдете силни и смели, не се отказвайте! Нека бъдем истински българи, но най-вече истински християни!!!

 



Тагове:   нова,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. slavei - Честита Нова година и на теб, Вал!
02.01.2007 17:26
Бъди жива и здрава, с непоколебима вяра и оптимизъм в утрешният ден!
И нека Бог на Мира и благодатта на Исус Христос да те съпътстват винаги!
цитирай
2. tsbotev - Честита да е!
02.01.2007 18:09
Другото не го разбирам. Какви други да бъдем, освен българи? Защо трябва да бъдем революционери? Кой ни е вкарал насила в ЕС? Кои всички хора са недоволни и несъгласни? Къде ги видяхте?
Нещо май не сте разбрали. Другият вариант е Руската мечка или Азия. Изберете сама.
цитирай
3. val - Всички ..това са всички мои познати - средностатистически, активни, млади българи ...
03.01.2007 10:47
и още много мога да продължа.. Никой от нас не е комунист, ако това можеш или искаш да си помислиш, дори напротив - почти всички сме с висше икономическо образование и не само. Та, всички тези хора, които познавам (а те са мнооооогооооо и пример мога да дам, но не ми се иска) никак не са доволни и отчитат всички минуси на приемането ни в ЕС.

А за вкарването на сила се чудя - защо ли управляващите не направиха един референдум и да попитат населението иска или не иска да става европейско? Ние сме си били винаги европейци, дори повече от тези в ЕС.

А за затягането на колана и трудностите - ами това е не само защото затриват голяма част от българските производства - кисело мляко вече от 1 година не съм яла. ТОва си е само сметана! пффффуу!!! Ами селското стопанство, ами дребните собственици ... за тях вече да не говорим (прасетата нямало вече да се колят, а да се убиват с електрошок - по-хуманно е?!).

А има и още нещо - един друг Източник говори за всичко предстоящо и картината, която очертава никак не е добра за цялото население на земята, защото Господ се завръща и Неговото Царство наближава, но горко на онези, които не са се покаяли за греховете си и не са Го потърсили с цялото си сърце. Библията пише да войни, катаклизми, за царства и управници ... и прочие неща, но само човек с вяра в Исус Христос, с истинско разбиране на Библията (не да си търси сам значението на нещата, а да потърси Св. Дух -третото лице на БОГ - да му открива истината и смисъла. Така ще разбере, че Св. Божи Дух говори на християните и ги подготвя за едни и същи неща, защото времето, в което живеем е последно и скоро нашият Господ си идва!) може да разбере и види. Години не са известни, но какво ще се случва да - и то вече е започнало!

Така, че ... ще има много изпитания и много трудности! Бог да ни е на помощ!
цитирай
4. tsbotev - Val,
03.01.2007 12:14
Не знам колко хора познавате. Аз пък познавам изключително много хора. И между тях няма нито един, който да не се радва, че България вече е член на ЕС. Именно затова не трябва да се правят такива обобщения. Нещо като кацата със свинско с кисело зеле.
Аз Ви моля, след като сте видяли недостатъците от членството, да се опитате да видите и положителните неща. Нали така е в живота? И ако надделеят недостатъците, тогава заемете крайна позиция. Аз знам само едно, че бедни държави като Ирландия, Португалия и Испания много бързо са демонстрирали напредък. Най-вероятно с помощта на Бога. А може би и с малко повече усилия, отколкото ние искаме да положим.
Референдум за членството в ЕС нямаше да промени нещата защото 65 % от българите са за членство.
Що се отнася до Божията воля, ние там пръст нямаме и не можем да имаме. Но може би точно той ни води натам, накъдето вървим.
Желая Ви повече оптимизъм и добри дни.
цитирай
5. val - О, аз съм оптимист ...
03.01.2007 12:41
но за някои други неща ...
А тази статистика от 65% от къде излезе? Учила съм статистика, и мога съвсем откровенно да кажа, че в повечето случаи е "стакмистика".
За усилията - да, мисля, че аз лично прилагам достатъчно, защото въпреки възможностите да остана и да работя в чужбина съм си избрала да си остана в България, защото обичам родината си и мисля, че всеки млад човек може да се реализира и в родината си, стига да е по-настоятелен и амбициозен!

И още нещо, за да казвам, че негативите са повече, значи съм си направила труда да направя един импровизиран SWAT анализ (анализ на силните и слабите страни, на възможностите и заплахите ... и т.н.) на членството ни в ЕС.

Поздрави и по-реалистично мислене на всички българи!
цитирай
6. thehobbit - Val,
03.01.2007 15:04
Да разбирам ли, че Всевишният има нещо против ЕС (или конкретно против интеграцията на България)???

Малко ми се объркват нещата - опитвам се да разбера и двете ти позиции, но ми е трудна комбинацията.

Аз - ако вярвах, че Съдният ден наближава - не бих се тревожил за киселото мляко, някак си...
цитирай
7. val - :) ....
04.01.2007 10:21
Ами не, Господ Бог няма нищо против влизането на България в ЕС. Тази история е доста добре описана в последната книга от Библията (но може би е малко трудна за пълно разбиране) и се говори какво ще се случи в последните дни преди второто завръщане на Господ Исус Христос. И създаването на ЕС е едно от тези неща, обединението на много държави и новите войни, които ще възникнат; земетресения, глад, бедствия ... които вече ги има още по-смразяващи от всякога; хомосексуализъм, който се шири навсякъде и дори в някои страни съдят Божиите служители и ги вкарват в затвора, ако проповядват по текста от Библията, в който се казва, че хомосексуализмът е грях и е мерзост! и т.н.

Та, нещата и са и не са ... свързани! Просто аз съм човек, който се старае не само да чете Божието Слово, но и да го прилага в живота си и мисля за думите на Господ Исус Христос, който казва, че трябва да се научим както разпознаваме в природата предстоящият дъжд, слънце и т.н., така да разпознаваме и духовните неща.

("Евангелие на Матея, глава 16, ст.1Тогава фарисеите и садукеите дойдоха при Исуса, и, за да Го изпитат, поискаха Му да им покаже знамение от небето.
2 А Той в отговор им рече: Когато се свечери, думате - Времето ще бъде хубаво, защото небето се червенее;
3 а сутрин: Днес времето ще бъде лошо, защото небето се червенее намръщено. Вие знаете да разтълкувате лицето на небето, а знаменията на времената не можете!
4 Зъл и прелюбодеен род иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на (пророка) Иона. И остави ги и си отиде.")

И така .... времето наближава, а това означава, че има мноооооооооооого трудности, през които да се премине. А ЕС ... е една от тях, защото от изказването на нашият външен министър за немският вестник (не знам дали сте го чел) аз като един икономически грамотен човек видях само как БЪлгария ще помага на ЕС, но не видях нищо добро за нас.

С уважение пожелавам успех в начинанията Ви!
цитирай
8. thehobbit - Хммм, чел съм
04.01.2007 18:10
"Откровението" и честно казано според мен тази книга може да се тълкува спрямо всяко историческо време (както е и стотици пъти тълкувана).

Днес епидемиите и бедствията не са повече от преди 200 години - повече е инфото за тях:), а и обединенията на земи и държави не са от 1949 насам;
Разбира се не ти оспорвам правото да виждаш друго (т.е. да виждаш по-духовно от мен, то не е трудно, за съжаление)...

И все пак - ако иде Денят, дреме ми дали сме в ЕС и дали цигарите поскъпват:).

Все пак аз мисля, че интеграцията в ЕС и НАТО е по-скоро осъществяване на Възрожденския културен идеал, нежели негово погубване.

Затова и съм склонен да понеса факта, че благодарение на едно изключително некадърно и крадливо управление на т.нар. "тройна" коалиция, ние ще влагаме повече в ЕС, отколкото ще получаваме (поне за година-две напред).
цитирай
9. val - на мен ми дреме ...
04.01.2007 18:33
защото знам и дори едва ли някой може напълно да си представи какво точно очаква онези, които не познават Господа, когато Той се завърне ....едно е сигурно - съд за всички хора, но ...никак не се радвам за онези, които ще останат извън присъствието на Господа (ада).

"Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: val
Категория: Други
Прочетен: 535292
Постинги: 88
Коментари: 429
Гласове: 2536
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930